Loading

Радомиреца Р. Йорданов по БНТ: Няма по - адакватно правителство в съвремената история

©
Р. Йорданов

"Смея да твърдя, че област Перник за последните няколко месеца влязоха над 15 млн. живи пари. Бяха ремонтирани над 200 обществени сгради и приведени в годност за експлоатация от съответните общински и държавни служители. Също така смея да твърдя, че в съвременната история на България аз не знам правителство да е реагирало по-адекватно за такъв кратък период от време да бъдат отпуснати толкова много пари и да бъде извършена толкова сериозна работа", заяви по този повод заместник-областният управител на Перник Радослав Йорданов по БНТ.

"За 18 хил. лв. преспокойно всеки един житевл на област Перник може да си закупи сглобяема мобилна къща, която може да се постави на съответния терен", каза той във връзка с инфорамциите, че отпуснатите помощи от 18 хил. лв. пострадалите влагали до стотника в новите си домове, но все още нямат нищо налице.

"Това, което стига до мен като информация, е, че мобилни къщи има от порядъка на 15 до 18 хил., които са енергийно ефективни, отговарят на всички критерии", обясни Йорданов. "Фирма спечели с 32 хил. лв. оферта за изграждане сглобяема къщичка", каза той.

Заместник-областният управител се похвали, че според законите издаването на разрешителните за сглобяема къща отнемат около 90 дни, но "ние в пъти, пъти намалихме срока с всички документи, до няколко дни. Успяхме за две седмици да издадем разрешението за строеж. И сега реално вече на територията на област Перник има 4 къщи, изградени с готова конструкция".

"Днес на проведената оперативка, заедно с общината, ангажирам се да кажа пред България, че няма човек, който ще остане без подслон над главата си през зимните месеци", съобщи Йорданов.

  Източник; ZaPernik.com