Loading

Радомирци недоволстват от преминаващи тежко-товарни камиони

Граждани на Радомир от улица „Дупнишка“ недоволстват от преминаването на тежки камиони с баластра за строежа на магистрала „Струма“. "Хората живеещи в къщите по “Дупнишка” сме подложени на денонощен терор от преминаващите с висока скорост тежкотоварни камиони,превозващи инертни материали за строежа на новата магистрала. Къщите ни се тресат непрекъснато, нощно време е невъзможно да се спи“, твърдят в сигнал до кмета потърпевшите.

Това е единствения път, по който може да минават камионите. Дълго време умувахме как да решим проблема, преди те минаваха по пътищата през селата, но те са с по-малка възможност да поемат тежкия товар. Пътищата по селата се разбиват, а това не трябва да се случва, защото няма как да ги възстановим, заяви кмета на общината Пламен Алексиев.

В общината е проведена среща с контролните органи и се вземат мерки да се спазват правилата за движение по пътищата. При болницата на кръстовището общината ще монтира високи мантинели, за да не могат гражданите да пресичат извън пешеходните пътеки. От Областно пътно управление ще възстановят хоризонталната маркировка в района, ще бъдат очертани пешеходните пътеки. Полицията пък ще следи за спазване правилата на движениекакто от превозните средства, така и от пешеходците. Кметът Алексиев бе категоричен, че до следващата седмица пътят ще бъде обезопасен.

 източник:http://mirogled.com/?p=55063