Loading

Радомир-без жертви от телефонни измами

В Радомирска, Земенска и Ковачевска общини, обслужвани от РУП Радомир няма  жертви на телефонни измамници.Това съобщи началникът на управлението Валентин Кирков. Този резултат се дължи на добрата превантивна работа. Проведени са срещи с кметовете и кметските наместници по общини, на които са обсъдени опасностите особено за възрастните хора от телефонните измамници. Засилено е вниманието и по отношение на пътуващи прекупвачи на животни и селскостопанска продукция.

 

Съществени за недопускането на този род престъпления са личните контакти на полицаите с местното население и разясняването на методите на действие на измамниците, как да бъдат разпознавани и как особено възрастните хора да се предпазят от измами. Раздадени са лично на хората листовки.

 

В Пернишка област обаче продължават опитите на телефонните измамници да ограбят наивен гражданин. Такъв е случаят със 79-годишен мъж от село Арзан, Брезнишко, от който измамниците по познатата схема за болна дъщеря успяха да му задигнат 12 000 лева.Полицията полага усилия да влезе в дирите на измамниците, които обикновено са от районите на Габрово, Горна Оряховица, Русе, Велико Търново.

източник:http://mirogled.com/?p=55621