Loading

Пиян младеж без книжка катастрофира, бягайки от полицията

Инцидентът станал в неделя, района на радомирското село Стефаново. Катастрофиралият водач не се подчинил на полицейска заповед и вместо да спре, продължил да кара в посока към село Кондофрей.
На ляв завой в местноста “Моневата чешма” 18- годишният Д.С. от Стефаново загубил контрол над управлявания от него джип Сузуки Витара и се преобърнал в страни от пътя.
При тестването с дрегер е установено, че младежът е карал с 1.64 промила. Той е неправоспособен, без задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. Изтърпял е наказание “Пробация” за аналогично престъпление. Отказал е кръвна проба и поради здравословни причини не е задържан за 24 часа. Образувано е незабавно полицейско производство.
Още трима шофьори са хванати къркани зад волана в края на миналата седмица. Двама от тях са шофирали един и същи автомобил, спиран два пъти в Радомир, в рамките на час и половина. Колата- Форд Мондео била със софийска регистрация, а водачите- Б.Т. на 49 години и М.Г. /40г./, и двамата от Радомир, били с 2.13 и 2.84 промила. Те също не са задържани за 24 часа по здравословни причини.
С 1.42 промила е шофирал Ланча Дедра в Брезник 23- годишният местен жител И.Т.

източник:градски вестник