Loading

Перничанин стана зъболекар на годината

Още един перничанин след студента Борис Христов получи приз за най-добър в своята сфера през 2012. Стоматологът д-р Валентин Павлов получи диплом и медал като най-добър лекар по дентална медицина за 2012г. от Българският зъболекарски съюз (БЗС). Отличието му беше връчено на Извънреден конгрес на БЗС, състоял се на 7 и 8 декември 2012 г.  в курорта Златни пясъци.

По традиция БЗС отрличава колеги в напреднала възраст с принос в професията, но и по-млади колеги, сред които съм и аз, обясни скромно д-р Павлов. Изборът на най-добрите е по критерии не само за отлични професионални резултати, но за принос към организационното развитие на БЗС.

През тази година клиниките  „ЕО Дент“ на д-р Валентин и Вената Павлови получиха бе Златен печат” и „Златна книга” от „Съвета на европейската научна и културна общност” за завоюван висок престиж и принос към българското здравеопазване.

Наскоро двамата дентални лекари трогнаха телевизионната аудитория с добротоворството си, показано в предаването „Предай нататък“, като подариха усмивка на 40-годишна жена от Тетевен с много сериозни проблеми със зъбите.

През тази година те тръгнаха с мобилна клиника по селата, а следващата ще започнат с нов социален проект, насочен към възрастните хора.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13-12-12-16

На снимката: Д-р Павлов с председателя на БЗС д-р Борислав Миланов и организационният секретар д-р Донка Станчева.

Източник : ГВ