Loading

Пенсия за 67 години за щастливец от Радомир

Рекордният джакпот на Националната лотария от 200 000 лева ощастливи едно българско семейство в навечерието на Националния празник, 3 март.

Внушителната сума се разиграва за първи път в телевизионното предаване на Националната лотария. Късметлийският билет за участие в играта “MEGA JACKPOT” се падна в ръцете на 67-годишния Христо Кацарски от град Радомир. Щастливецът попадна в студиото с билета на половинката си, с която живее от 21 години. След като са избрани за участие в телевизионната игра, двамата се надяват единствено на сигурната печалба от предаването на стойност 500 лева, но късметът им предоставя друга възможност. Цял живот Христо е работил на държавна работа и в момента получава пенсия от 260 лева.

Радомирецът започна с лекота и увереност играта си, като само за няколко минути даде девет верни предположения и натрупа 75 000 лева към своя актив в играта. „Имах стратегия, която си намислих от самото начало, а именно да избирам по-голямо, по-малко, по-голямо, по-малко и така нататък”, сподели Христо след играта. Точно на последната сфера обаче стратегията на Ицо не проработи и той направи грешка. Полoвинката му Зоя даде знак да се откаже, което го правеше по-богат със сумата от 75 000 лева. В този напрегнат момент на избор, публиката окуражи радомиреца и след няколко консултации с любимата си, той все пак взе решение, което му донесе колосалната печалба от 200 000 лв. “По-добре късно, отколкото никога!”, бяха думите на Христо веднага след като спечели най-голямата награда, която се дава в българския ефир.
MEGA JACKPOT-ът на „Национална лотария” достигна впечатляващата сума от цели 200 000 лева, след като от самия старт на играта до участието на Христо срещу сферите на късмета са се изправяла цели 22 участници.
За водещия Захари Бахаров падането на натрупания джакпот беше видимо изключително емоционалнен момент. “Да съм водещ на Националната лотария и всяка седмица да давам пари на хората е невероятен адреналин за мен. Христо е скромен човек и късметът беше на негова страна”, допълва Захари.

Директорът на “Национална лотария”, Калин Георгиев сподели, че за по-малко от 6 месеца в играта са раздадени награди на обща стойност над 5 000 000 000 лева. “Радвам се, когато хората се забавляват с нас и вярват в къмета си”.
Само тази седмица в предаването “Национална лотария” бяха раздадени общо 279 386 лева./ZaPernik.com/