Loading

Отворено благодарствено писмо към лекарите и целия персонал от МБАЛ Рахила Ангелова АД

С настоящото писмо искаме да изкажем нашата признателност и благодарност към всички, работещи в МБАЛ "Рахила Ангелова" гр.Перник, които ни подкрепиха в изключително труден и драматичен момент от нашия живот. Прекланяме се пред труда на лекарите и тяхната човечност и висок професионализъм.
На 26.08.

2012 г. в язовир "Лобош" край гр.Перник моторна лодка премаза нашия син Благой Бориславов, следствие на което му бяха нанесени изключително тежки наранявания, застрашаващи неговия живот. Благодарение на светкавичните и адекватни реакции на медиците от Пернишката болница, сега, след 45 дни изключителни грижи за него, той вече си е вкъщи и се възстановява успешно.

За такива специалисти трябва да се говори всеки ден, да се подкрепят и поощряват, да се дават за пример. Това са хората, които освен живота на нашето дете върнаха усмивките и надеждата в нашия дом. Искаме да споменем имената на лекарите от тази болница начело с директорката д-р Вяра Церовска, които бяха неотлъчно до него, защото това са имена, които до края на живота ни ще присъстват в нашите молитви за здраве и дълголетие.

Д-р Евлогиев - началник на отделение ОАРИЛ и всички лекари в отделението. Д-р Симеон Станков- началник на отделение "Хирургия" и всички лекари в отделението; д-р Милков - началник на отделение "Травматология" д-р Аврамов - лекуващ лекар и всички лекари в отделението; д-р Цакманова - началник на отделение "Урология" и всички лекари в отделението.
Заедно с лекарите всички медицински сестри и санитарки се грижеха за нашето дете като за собствен син, което му помогна много бързо да се адаптира с болничната атмосфера и му даде сили да продължи да се бори за живота си.
Не на последно място искаме да заявим категорично, че от първия до последния ден от престоя на Благой в Пернишката болница, никой от работещите там не е споменал, нито намекнал думата "пари".
Нека всички да знаят, че има много добри лекари, които са отдали живота си да помагат на другите! Ние се прекланяме пред труда на тези хора и тяхното хуманно отношение и думите са малко, за да изразим своето възхищение към тях. Те заслужават най-голямата награда.

Използваме случая да благодарим и на всички хора, които се отзоваха на животоспасяващата дарителската кампания, свързана с набавянето на кръв от рядката кръвна група АB (-) и спасиха живота на нашето дете. Бъдете живи и здрави!

С голямо уважение и благодарност:
/Бояна и Борислав Бориславови - родители на Благой Бориславов от гр.Радомир/