Loading

Окръжният съд в Перник наложи наказание на двама радомирци, заради палежа на колата на полицай

Георги Георгиев и 17-годишният Людмил Йорданов получиха наказания затова, че драснали клечката на личния автомобил на Пламен Джелев от Икономическа полиция.
Георгиев е осъден на една година условно с тригодишен изпитателен срок. Йорданов пък се отърва само с 6 месеца пробация, защото е непълнолетен. Двамата ще трябва да заплатят солидарно 1229 лв. за нанесените щети на колата на служителя на реда.
Инцидентът стана през ноември 2013 г. Тогава Георги решил да отмъсти на Джелев заради участието му в акция по неговото задържане. Той залял със запалителна течност предната част на „Опел астра”, но се побоял сам да я запали, затова дал кибрит, запалка и още една бутилка с течност на непълнолетния си съучастник. За да извърши престъплението му обещал и 250 лв. Непълнолетният се съгласил и запалил клечка, но пламнал целия кибрит, а колата не се запалила. Тогава Людмил притичал до контейнер с боклук, взел една хартия, залял предната гума със запалителната течност и със запалката запалил хартията. Когато колата пламнала той избягал и потърсил Георги, но него го нямало. По-късно си поискал обещаните пари, но Георги го заплашил да мълчи и му ударил няколко шамара.
Решението не подлежи на обжалване.