Loading

Общинският съвет в Радомир по предложение на кмета Пламен Алексиев учреди награда „Радомир“ и утвърди статута й

Тя ще се връчва на дейци в системата на народната просвета и културата като целта й е да удостои с признание и да поощри учители, ученици и дейци на културата като популяризира сред обществеността техния висок професионализъм, граждански принос, талант и значими постижения.
Наградата ще се връчва в навечерието на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. С нея се удостояват избраните за „Ученик на годината“, „Учител на годината“- в системата на образованието във всичките й степени от предучилищна възраст до средно образование и „Деец на културата“. Тя се присъжда с решение на Общинския съвет по мотивирано предложение на Постоянната комисия „Образование, култура и духовни дейности“.
Учениците, удостоени с награда „Радомир“ получават диплом и материална награда, на просветните и културни дейци се връчва диплом и парична награда в размер на една минимална работна заплата за страната, които се осигуряват от общината и спомоществователи. Имената на наградените се вписват в почетната книга на града.
Номинираните ученици трябва да са носители на международни или национални награди в съответното направление, а учителите да са изявени професионалисти с доказан принос в своята дейност, да са участвали в национални и международни проекти, научни прояви и да проявяват новаторство в учебно-възпитателния процес и други. Номинираните дейци на културата трябва да са носители на международни или национални награди и да работят целенасочено за развитието на българската национална култура и за издигане равнището на духовния живот на града.
Номинациите се обявяват в медиите.

източник:mirogled.com