Loading

Общински имот предизвика спор между съветниците в Радомир на заседанието на минипарламента днес

Кметът Пламен Алексиев внесе в минипарламента докладна записка за продажба на бивш магазин на възлово място в града. Общата площ на имота е 175 кв.м. и е възлово място в центъра на града.

Според заместник-председателят на Общинския съвет Василка Стоилова началната цена за публичния търг от 115 210 лв. е много ниска. Съветничката Боряна Методиева пък оспори процедурата като поясни, че такъв имот се продава по закона за приватизацията, а председателят на минипарламента Красимир Борисов бе категорично против продажбата. Той предложи идея, която е споделил скулптора и почетен гражданин на Радомир Евгений Кузманов помещението да остане общинско и да се превърне в художествена галерия. Кузманов дори поел ангажимента да организира с деца безплатна школа по изкуства.

Кметът Пламен Алексиев хареса идеята, но изрази съмнение, че ще са необходими много средства за ремонта на електроинсталацията, ВиК и общо на помещението. След обсъжданията „за“ и „против“ Алексиев оттегли докладната за следващо заседание, през което време идеята за художествена галерия да се избистри.

източник:mirogled.com