Loading

Медицински център- Радомир с нов шеф

Д-р Димитър Николов от София спечели конкурса за управител на Медицинския център в града. 52-годишният медик е неврохирург, работил е във Военно-медицинска академия. Завършил е и специализация по здравен мениджмънт.

Д-р Николов е спечелил конкурса, обявен от Общинския съвет с обща оценка 5,19. Той е защитил пред комисията Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.

До обявяване на конкурса се стигна след като през април досегашният управител д-р Искра Гьошева подаде оставка преди изтичане на втория й 3-годишен мандат. В предизвестието си до Общинския съвет за предсрочно прекратяване на договора й за управление тя не бе посочила мотиви, но обасни, че е по лични причини.

През май Общинският съвет обяви конкурс за управител, но кандидати не се явиха, едва на повторно насрочване на конкурса се стигна до избор на ръководител на Медицинския център. Той е 100% общинско дружество и до момента е печеливш, въпреки че има спад на резултатите в сравнение с предходни години.

Спечелилият конкурса д-р Николов трябва да получи одобрение и от общинските съветници на заседание на минипарламента. То ще се проведе в началото на септември и едва след това ще бъде сключен договор за управление с кмета на общината. До тогава д-р Гьошева ще изпълнява задълженията си на управител.

mirogled.com