Loading

Лятната занималня бе закрита

Лятната занималня, организирана през ваканцията от библиотеката при Народно читалище „Напредък 1895“ в Радомир, бе закрита.
6 [640x480]
Снимки: читалище “Напредък”
Безплатно всички желаещи деца от града се занимаваха всеки ден от 10 до 12 часа. Над 200 деца прекараха незабравими дни сред книгите и игрите, интересните занимания на открито.
Забавни игри за участниците организира стажантът в библиотеката Магдалена Руменова, ученичка от професионалната гимназия по строителство „Арх. Йордан Миланов“ в Перник със специалност „Графичен дизайн”.
В заниманията бяха включени и четене, рисуване и апликиране, аранжиране на цветя, ден за мултимедийни презентациии и екскурзия . Като доброволец в работата с децата се включи и Надя Викторова от София, която е ученичка в 10 кл.
Идеята на екипа на библиотеката бе малчуганите да прекарват пълноценно ваканционните дни, а родителите да бъдат спокойни , че децата им са на едно сигурно и приятно място.
„Лятната занималня беше съвършено ново преживяване за мен. Децата бяха невероятни и за моя радост ми дадоха възможност да ги опозная. Любопитни и ентусиазирани, децата от всички възрасти се забавляваха през това лято, и се надявам, че всички игри са ги подтикнали отново да се връщат в библиотеката.
Както към всичко ново, децата проявиха нестихващ интерес към занималнята, дори през месеца на почивките август. Успяха да изградят една среда на общуване между различните възрасти, така че конфликтите да са рядкост.
Най-много се радвах на въпросите на децата, и на това, че също така и сами да търсят отговори. Това лято беше незабравимо за мен, е се надявам да е така и за тях, сподели при закриването й стажантката в библиотеката Магдалена Руменова .