Loading

Купуването и продаването на медийно влияние е престъпление!

Купуването и продаването на медийно влияние е престъпление!

 

Нашето верую
Ние сме медия с дълг към аудиторията си. Не искаме да сме медия, която да се чете между редовете. Искаме да сме фанатично верни на аудиторията си. Да сме честни и почтени, да търсим истината, а не само тази част от нея, която е изгодна за някой, който иска да ни въздейства икономически. Знаем че е трудно и скъпо. Но е достойно и дългосрочно. Ние искаме да спечелим доверието на читателите си задълго, а не да го продадем още утре.

Групата iPernik не получи нито една поръчка до момента по официалната си тарифа за отразяване на предизборната кампания, за сметка на това получи редица предложения, които могат да се нарекат "предложения под масата". Отказахме ги, защото сме верни на читателите си. Сега сме длъжни да изясним медийната етика, на която ние залагаме и да изразим възмущение от погазването й от много от останалите регионални медии, включително наши преки конкуренти. Ние дълго обмисляхме да обясним поведението си в предизборните кампании на партиите, коалициите, кандидатите за кметове и общински съветници. Ето сега го правим.

Търговията с влияние - дейност на много медии
Търговията с влияние се упражнява от хора, които имат власт. Продават влиянието, което други са им осигурили за почтени цели. От четвъртата власт - медийната, също. И у нас това е обърнато на основен бизнес модел за доста медии. Цензура, черен PR, манипулация - това са медийните инструменти за търговия с влияние. Правят го срещу пари. Продажбата на влияние в действителност е продажба на доверието, което аудиторията на медията й е гласувала. Това е измяна и предателство спрямо аудиторията - читатели, зрители, слушатели. Като всяка измама е незаконна.

Търговията с влияние винаги е корумпирана. Такава е и медийнатаоще [ iPernik Новини]