Loading

Кметът на Радомир рекетиран за половин милион лева

© zaPernik.com
Пламен Алексиев

Кметът на град Радомир Пламен Алексиев потвърди новината на zaPernik.com, че договора за сметосъбиране и извозване в града се прекратява от днес.  "Правим го, защото договора, който е сключен през2007 година от комунистите е непосилен за Радомир. Ние не можем да изпълним договор с цена 2 милиона лева годишно. До момента аз съм му превел на Паргов 900 000 лева, а град като Радомир се чисти за 600 000 лева. Той ми поиска спешно още 500 000 лева. Рекетира ме, кара ме да продавам имущество на Община Радомир, за да му преведа пари. Аз казвам край, защото той не може той да ме рекетира. Ние не можем да изпълним този загробващ договор, подписан от комуниста - бивш кмет на Радомир Красимир Борисов и слагаме край на това източване на Община Радомир", каза пред "За Перник" кмета на града.

Според кмета на Радомир Пламен Алексиев, фирмата на бизнесмена Паргов създава аварийност в града, като в момента изтегля контейнерите за смет. "Създава се опасност за здравето на хората. Ще раздадем чували, за да може да се съберем буклука и тази вечер влизат новите контейнери в Радомир", каза Пламен Алексиев - кмет на Радомир пред "За Перник".

Както първи гръмнахме новината Радомир е в икономическа война. Досега 20 години никой не си помисляше, че златното кранче на бизнесмена-феодал Красимир Паргов може да бъде спряно.

Ще ви информираме за всичко по темата.

Източник  zapernik.com