Loading

Кълбовидната мълния, която се стовари преди ден върху къща в Радомир, е унищожила електроуреди и телевизори

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Светкавицата удари къщата на Росица Клисурска.
Кълбото, заредено с милиони волта енергия, потрошило шапката на комина, а отломките се разхвърчали чак до съседния двор.
„Изгоряха ни два телевизора, единият плазмен за 2 500 лева и рутерът на компютъра. Добре че не си бяхме вкъщи, а както имаме навика да гледаме постоянно телевизия, не ми се мисли какво щеше да се случи“, сподели Клисурска.
Това е второто бедствие, което нанася щети на къщата на радомирката. След земетресението покривът и комина на дома били разрушени и се наложило да ги ремонтират. Сега след удара на мълнията отново трябва да изградят комина. Клисурска е категорична, че трябва да се застрахова имуществото срещу природни бедствия, които през последните години все по-често ни сполетяват.
Без пострадали, но със сериозни щети е и семейство на улица „Земеделска“ № 26 в града. Там кълбовидната мълния влязла през комина, съборила кюнците на печката и минала буквално покрай собственичката Лиляна. Вкъщи били тя, мъжът й и една от дъщерите, но за късмет и тримата се разминали само с уплаха и чистене на сажди. И в този дом мълнията е унищожила телевизор и електроуреди.
При гръмотевични бури не трябва да се оставят включени електроуреди, предупреждават от „Гражданска защита“. Крайно време е и да се научим да застраховаме жилищата си.

mirogled.com