Loading

Драматизация на „Житената питка” направиха ученици от Гълъбник

Гергана от Извор пък влезе в ролята на Мързеливата снаха. Проявите бяха в рамките на проекта „Галактически джедаи”, който се реализира в ОУ „Христо Ботев „- Гълъбник и ОУ „Иван Вазов“- село Извор.
„Малките ученици пътуваха в света на приказките,откриваха любимите си герои, разпознаваха приказки, подреждаха епизоди от познати творби, редиха пъзели.Проявиха се като артисти. Подобни инициативи и съвместни дейности показват, че децата са деца, независимо от цвета на кожата си и различията в начина си на живот – те обичат да играят да спортуват да творят. И важното е , че победители са всички- защото след подобни срещи те си тръгват с положителни емоции, с нови знания и умения”, разказаха организаторите.

През настоящата учебна освен допълнителните занимания по български език и дейностите в клубовете „Вкусна география“, „Танци“ и „Апликация“ учениците участват в множество съвместни инициативи. На 11 октомври се проведе спортен празник.В щафетните игри се включиха ученици от първи до четвърти клас.Битката беше оспорвана и накрая се наложи учителите да се включат в игрите, за да бъде излъчен победител.

източник:mirogled.com