Loading

Деца от Радомир ще се обучават в корабо- и ракетомоделизъм и как да оцеляват в екстремни ситуации.

Освен това малчуганите ще научат различни неща в областта на на компютрите, географията, джудото, знания за природата, родолюбието, ще придобият знания за родния език. Освен това ще издадат училищен вестник, ще се включат в летни занимални, танци, екскурзии и дори приключенски лагер. За музикалните пък ще бъде сформиран фанфарен оркестър.

Общо 11 клуба с 30 групи ще бъдат сформирани в ОУ “Христо Смирненски” в Радомир. В тях ще се обучават в разнообразни дейности 141 деца от различни етноси. „Различни, но заедно в свободното време“  е проекта, а основната му цел е засилване на мотивацията у учениците за участие в образователния процес. Проектът ще се реализира в продължение на 11 месеца. Спечелен е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – схема „Образователна интеграция на децата и учениците от различни етнически общества“ и е на стойност 116 735 лв.
На официалния старт на проекта присъстваха много учители, родители и ученици, директори на училища и детски градини от Общината, социални работници, представители на читалищното настоятелство и на сдружение „Шанс за всички“. Ученици от пети клас възторжено рецитираха стихове за добротата, за единството в различията. Отправиха послание към своите съученици, учители и родители: „ Всички можем да обичаме, щом прозрем, че сме Едно. Всички в нещо си приличаме – Можем да творим добро!“

източник:mirogled.com