Loading

Братът на Сергей Станишев си гушнал 707 декара дюни край Несебър

707 декара от дюните в Несебър са дадени на фирмата на брата на Станишев, обяви премиерът Бойко Борисов на среща с еколози, съвместно със земеделския министър Мирослав Найденов, екоминистъра Нона Караджова и регионалния министър Лиляна Павлова, съобщи Всеки ден.
Борисов каза, че мястото край Несебър е фантастично и е било продавано за 7 лева за декар. "В момента, в който чух за дюните в Несебър, се обадих на всички и им казах да спират веднага, докато не разбера какво става. На мига!", коментира премиерът.
За уволнението на екошефа в Бургас Бойчо Георгиев министър-председателят уточни, че той е бил първият виновник. "През 2007 година той казал първи, че това не са дюни", добави Борисов.
Борисов отправи критики и към еколозите, като им припомни, че далаверите с дюните край Несебър са от 2007. „Зная какво ще ми кажете: Не можем да огреем навсякъде. И аз не мога да огрея навсякъде. Сега, когато така или иначе някой ни е светнал и ни е огрял, ще направим така, че да си върнем природата, защото имаме прекрасно Черноморие", заяви премиерът.
Борисов припомни и какъв общ устройствен план на София е заварил като кмет, „Столицата беше едно село без план, без нищо", и подчерта, че ако не е имало обществено обсъждане за всички промени в София, целият Южен парк е щял да бъде в молове. „Аз ви казах - анкетна комисия и сделка по сделка. От тази за дюните да започнат и да върнат от 2003 г. насам и което е за прокурор, се разваля. Ще видите колко природа ще се спаси".
Според Борисов в противен случай опозицията само чакала да дойде на власт, "Отиват и строят и нищо не можеш да им направиш. И да направят един, два, три протеста - нали ги биха тук пред парламента доста. Те не се съобразяват като нас".
Малко по-късно братът на соц. лидер Сергей Станишев - Георги, отрече да има имоти на брега и увери, че нито е купувал, нито е продавал терени на морето, както и отрече да е имал нещо общо със сделката от 707 дка.