Loading

400 000 българи ще посрещат Нова година извън страната

Предпочитани дестинации са съседни държави . 400 000 българи тръгват на път, за да посрещнат Новата година. Любими дестинации са съседните държави. По-рядко избирани са екзотичните, топли дестинации. Предпочитаните екскурзии са с цена до 400 евро на човек.
Продължителността на почивките обикновено се ограничава в рамките на официалните неработни дни, докато преди години обикновено се взимаха отпуски, за да бъде програмата по-дълга. Забраната за пушене в закрити помещения не е оказала влияние върху избора къде ще прекараме празниците.
Тази година пътуваме, колкото сме пътували и миналата, сочи справка с туроператори и превозвачи. Най-често се гостува при роднините. Празничният пакет в хотел излиза около 150 лева на човек. Семействата, които решат да посрещнат Новата година у дома, пък ще похарчат около 100 лева.
Според Румен Драганов от Института за изследвания и анализи в туризма, в бранша не усещат никакъв спад по отношение на ползване на хотелски и ресторантски услуги, въпреки че те са поскъпнали с 11%. "Хората през празниците развързват кесиите", твърди той.
Източник: vsekiden.com