Loading

250 кубика дърва за социално слаби , пострадали от земетресението

250 кубика дърва за огрев ще бъдат предоставени безвъзмездно на община Перник със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Те ще бъдат осигурени от комплекс “Бояна", съобщиха вчера от правителствения пресцентър. Стойността на дарението е 10 000 лв, пише "Труд".

Дървата ще бъдат раздадени на социално слаби граждани и на жители на общината, пострадали от голямото земетресение през месец май т.г.
В средата на декември правителството измени постановлението, с което бяха отпуснати допълнителни средства за ремонт или строеж на пострадалите от земетресението 3 детски градини в Перник и основното училище “Хр.Смирненски" в Радомир.

Заради забавени обществени поръчки и лошо време, отпуснатите над 4,5 млн. лв. нямаше да бъдат усвоени до края на т.г. Затова кабинетът намали отпуснатата сума до фактически извършените разходи. А остатъкът - 3 268 169 лв. ще бъде изполъзван от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС за разплащане на дейности по отстраняване на последствията от земетресението.
Източник: В-к "Труд"