Loading

В активът на НЧ 'Зуница" вече е и съставът на Петър Нецов

Самодейците от танцовият състав с ръководител Петър Нецов, вече са в актива на новото читалище “Зуница”, чийто председател на настоятелството е кандидатът за депутат от РЗС Димитър Огнянов – Джими. Стискането на ръцете станало на тайна сгледа между двамата, където били уточнени детайлите по причисляването към новата културна институция. Танцовият състав на НЧ “Напредък” се разцепи преди две години, като отцепилата се група, ръководена от Георги Георгиев, бързо успя да събере средства и да обогати гардероба си с още няколко костюма, както и да си извоюва емидж на национални и международни изяви. Така оформилата се Фолклорна формация “Етнофолк”, успя да спечели много регионални, национални и международни отличия и за повече от година, да се утвърди като авторитетна културна единица. Наскоро формацията, с доброволен труд отремонтира старият Клуб на самодееца и го превърна в чудесна репетиционна зала. Явно хората на Нецов, а и самият той, са се почуствали пренебрегнати и изоставени, както и от невъзможността на читалищното настоятелство да задържи и обедини колектива. Другите неща, които настоятелството се прави, че не вижда е занемаряването на Школата по изкуства и настаняването на хора без фирма за фирмена стопанска дейност, разпиляният и безотчетен гардероб, ниските наеми и други негативни фактори, които дразнят съвестта на самодейците. Подарената подкова със здравец за късмет на радомирското читалище, май за сега не изпълнява предназначението си.
В актива си, читалище “Зуница” има вече един сериозен и обигран колектив, който да го представя достойно. За разпада и беззаконието, пръв надигна глас лидерът на СДС Радомир Юлиан Ситарски, който някои, предпочетоха да не чуят. Надяваме се, че този жест на Петър Нецов, ще доведе накои политиканстващи люде до размисъл, като Стоилова и Райнски ще спрат да мислят за преватизиране на Школата по изкуства.
А на Димитър Огнянов – Джими и Петър Нецов, да пожелаем успех в начинанията! http://www.radomirsko.com/sastavat-na-petar-necov-e-veche-v-nch-zunica.html