Loading

Турнир по футбул на малки врати организираха в радомирското село Копаница

Турнир по футбол на малки врати бе организиран от Футболния клуб „Бенковски” с. Копаница. Два дни пет отбора, от които четири местни и един от гр. Радомир, кв. Тракия, мериха сили на терена, в двора на читалището. В изиграните 12 мача взеха участие 31 футболисти, най-младия от които бе роденият през 2002г. Даниел Калинов, а Бисер Петков, който от почти 25 години е сред основните играчи на състезаващият се в А окръжна футболна група – юг местен отбор „Бенковски”, бе най- възрастният.

Двадесет и двама от участващите футболисти успяха да отбележат и зарадваха публиката с общо 54 попадения. Купата за голмайстор с 10 гола бе връчена на Иво Луканов. Специална купа имаше и за най-младия участник – Даниел Калинов.

Във финалната среща един срещу друг застанаха двата най-добре представили се отбори „Светкавица” с Копаница и „Тракия” гр. Радомир, като доста по-младия и неопитен, но техничен и амбициозен отбор от Радомир не можа да се противопостави успешно на най-добрия от местните отбори „Светкавица”. Финалният мач завърши при резултат 5 : 0 за „Светкавица”. Класиралите се съответно на първо, второ и трето място отбори „Светкавица”, „Тракия” и „Левски”, бяха наградени с купи и грамоти, а четвъртия в класирането отбор на „Артилеристите” с капитан Стефан Цветанов, в който участваха най-младите футболисти получи утешителна награда – грамота. Източник: radomirsko.com