Loading

Столичани в повече със защитено школо

Юридически и финансов щит получи школото в село Извор с решение на Министерски съвет от миналия месец. Основно училище „Иван Вазов" в село Извор е вече включено в списъка на защитените училища в Република България.

Като защитено учебното заведение ще получи финансиране в размер на 25 хиляди лева и допълнителна субсидия в зависимост от броя на обучаваните деца. В училището се обучават 65 деца до 8 клас от Извор и съседните села.

В условията на делегиран бюджет училището се справя успешно вече три години. Персоналът получава редовно възнаграждението си, няма неразплатени сметки, осигурено е плащането на текущи разходи, споделила директорът на училището Ирена Георгиева.

Според Георгиева получаването на допълнително финансиране ще даде възможност да се подобри материалната база на училището, да се внедряват информационните и комуникационни технологии в учебния процес, да се развиват извънкласни дейности и учениците. Така децата и учениците, обучавани в училището ще имат наистина равен достъп до образование.