Loading

Сменят фирмата за сглобяемите къщи на пострадалите от земетресението

Твърде е възможно фирмата, която прави сглобяемите къщи за най- тежко пострадалите от земетресението жители на общините Перник и Радомир да бъде сменена. Въпреки опитите да се намерят извинения за закъснението от страна на „Балканстрой”, факт е, че в последния момент се довършват само пет от 17 къщи, които трябваше да бъдат готови до Коледа.
Все още не е съвсем сигурно, че и в тях ще има новодомци, коментираха вчера от Инициативния комитет в подкрепа на пострадалите. Според тях е възмутително, че фирмата е поискала строителни разрешителни от Община Перник цял месец след подписването на договора. В документа е фиксиран срок, че домовете трябва да бъдат завършени 60 дни след издаването на разрешителното, но общинската администрация е направила това експресно още на другия ден.
От инициативния комитет са категорични, че ще искат тази фирма да бъде сменена и защото е поискала цена по-висока от договорената, под претекст, че се появили допълнителни дейности по подготовка на терените за къщите.
Източник: Градски вестник