Loading

С концерта "Дух и ритми от Граово" Перник тържествено отбеляза 5 години България в ЕС

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Koncert - Evropa i Bulgaria С множество културни и информационни събития - концерти, медийни презентации, викторини, беседи и изложби на европейска тематика, област Перник отбеляза 5 години от членството на България в Европейския съюз.

Под патронажа на областния управител инж. Иво Петров на 06.12.2012 г., от 17.30 ч. в театралния салон „Георги Русев” в Перник се проведе Големият празничен концерт под надслов „ Дух и традиции в ритми от Граово”. В него участваха изявени читалищни формации и изпълнители.  Поканата на областния управител, да бъдат специални гости–участници в тържествения концерт, на драго сърце приеха живото човешко съкровище – баба Лида от Брезник, която заедно със своя внук представиха словесен фолклор от Граовско, както и легендарната Здравка Трънска. Своя празничен поздрав към присъстващите на събитието отправи и известния певец Георги Гьолски.

Инициативата за провеждането на Седмица „Европа – България“ е част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, която се реализира от Министерски съвет и се организира съвместно със Съюза на народните читалища в цялата страна.

koncert

koncert