Loading

Ромите не гласуваха на референдума . Защо ли ?

Изненадата в Радомир на референдума на 27 . 01 ромите, изглежда, са забравили да гласуват. Според информация от Районната избирателна комисия, към 15:00 ч. същият ден , избирателните секции в града не е отишъл нито един ром.

Въпреки, че като цяло гласуващите на референдума са по-малко, този своеобразен „феномен” учудва много радомирци, тъй като на парламентарни, президентски и местни избори, има значителна избирателна активност сред ромското население. Мнозина се шегуват, че сега никой не раздава пари или безплатни кебапчета, затова няма желание за гласуване от тяхна страна.

Други граждани споделиха, че около обяд от някои ромски къщи в Радомир се е чувала силна музика и предполагат, че са явно те са решили сами да си организират неделно угощение, щом не може да се разчита на спонсорство от партийните каси.

Иначе като цяло, изборният ден в Радомир е протекъл нормално , както и в цялата страна, е протекъл спокойно и не са регистрирани значителни нарушения, съобщиха и от МВР. Избирателната активност в областта е била ниска – към 13:00 ч. е била около 9,5%, като приблизително толкова към същия час е била и активността за цялата страна.
radomirsko.com