Loading

Решението на Бойко Борисов да подаде оставка беше прието в Брюксел като дело на велик държавник.

Оттеглянето, за да тушира насилието, е знак, че той е един велик държавник, обяви зам.-шефът на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.
„Масовите протести не са изключение само за България, а се срещат и в много други държави в Европа.

Диалогът между правителството и гражданското общество, обаче, е много по-добър в момента, отколкото преди 4 години.

Това е заслугата на управлението на ПП ГЕРБ”, каза още Вебер. Той призова българите да дадат още веднъж подкрепа на правителството в оставка, защото то успя да превърне България в една по-модерна европейска държава.

„Кабинетът на ГЕРБ предприе адекватни мерки, с които да се намалят цените на електроенергията. На европейско ниво, обаче, се увеличават цените

на електричеството и именно в това е основната причина за притеснение”, обясни Манфред Вебер. Според него Европа трябва да намали зависимостта си от страни доставчици, извън ЕС.

По време на срещата Вебер даде отлична оценка за работата на правителството на ГЕРБ.

„Познавам Бойко Борисов като министър-председател, който намери много компромиси при обсъжданията на новата финансова рамка на европейско ниво.

Когато говорим за България, трябва да имаме предвид и цялата икономическа ситуация в Европа. Успехите на българското правителство, по отношение на запазената финансова стабилност, са неоспорими“, каза още Вебер.

Той изрази възмущението си от това, че левите обещават на хората да намалят безработицата и да увеличат доходите, но не успяват да постигнат тези резултати. „Нека европейските граждани да не се подвеждат на техните празни обещания, а да подкрепят политиката на ЕНП, защото обещаваме само това, което можем да изпълним”, категоричен бе Манфред Вебер./bnews.bg/