Loading

Разграбват болницата в Радомир

Многопрофилната болница за активно лечение в град Радомир е подложена на ежедневно разграбване, тъй като тя е обявена за закриване и вече не функционира. В момента там работят само 4 човека в администрацията, които се борят срещу вандалските атаки. В рамките на няколко дни сградите са били разбити многократно.

 

 

Обект е помощна стопанска постройка към радомирската болница, в която се помещават пералня, стерилизационна, електрически и дърводелски цех. Електроинсталацията е напълно разрушена, вратите и прозорците са разбити. Освен атрактивни предмети и инструменти от дърводелския цех, са разграбени нафтови печки и предпазни решетки, като някои от тях са на трафопоста в двора на болницата.

За случващото се са сезирани кметът на общината, председателят на Общинския съвет и полицейското управление. Сигнал е подаден и до органите на МВР. След тяхна намеса общината е задължена да осигури 24-часова охрана на здравното заведение. Медицинска техника до момента няма открадната. Служителите, останали на работа обаче, се опасяват, че това е следващата стъпка на вандалите.

Източник: http://www.novatv.bg/bg/news/view/6160