Loading

Радомирско ченге написа роман

Криминален роман по всички правила на жанра написа и издаде младши полицейският инспектор от Радомир Славчо Ваташки. Фамилията му е случайно съвпадение с тази на известния с криминалното си досие негов земляк Янко - книгата обаче е със сюжет като на задокеанските автори. Дебютният роман на полицая се казва "Без милост" и разказва историята на западен психиатър с изострено чувство за справедливост и мъст. "Книгата е написана на един дъх и изненадва с великолепния език на автора. Романът има всички качества на добрата проза и държи в напрежение читателя. Повествованието издава вътрешната смелост на автора, която той има и в професията си", коментира издателят на криминалето Иван Гранитски.

Неговото издателство "Захари Стоянов" вече има и по-дългосрочни планове за новия автор. Със спонсора на изданието бизнесмена Георги Милев вече обсъждат следващата му книга с работно заглавие "Полицията отвътре".

"В живота на човек настъпва момент, в който той си задава въпрос дали е направил от себе си всичко, на което е способен. Така се захванах с книгата", сподели Ваташки. На представянето на книгата в Перник бяха и проф. Андрей Пантев, проф. Иван Маразов и акад. Антон Дончев. Премиерата на романа пред широка публика ще бъде през януари, обеща издателят.