Loading

Радомирски туристи изкачиха връх Монблан

Председателят на ТД „Орлите” Румен Казачки и Тони Григоров на 10 август т.г. изкачиха най–високият връх в Алпите – Монблан /4810 м./ откъм френската му страна. Монблан е най-високият връх в Алпите и в цяла Западна Европа. Той е разположен между долината Аоста в Италия и Haute-Savoie във Франция, като през най-високата му точка минава френско-италианската граница .
Два дни преди това изкачиха и първенеца на Австрия – връх Гросглокнер. Със своите 3798 метра, той е най-високият връх в Австрия. Намира се на границата между провинциите Каринтия и Тирол. По североизточните склонове на планината е разположен ледника Pasterze, който със своята дължина от 9 км е най-големият ледник в Източните Алпи. Към това изключително красиво място води панорамния Гросглокнерски високопланински път, който е една от най-големите туристически атракции в Австрия. Глосглокнер е един от най-желаните за изкачване върхове в Алпите наред с Матерхорн и Монблан. Завчера планинарите се завърнаха в Радомир.
За да се запознаете подробно с дейността и историята на ТД „Орлите” гр. Радомир можете да посетите страницата му във фейсбук на адрес – www.facebook.com/orlite.radomir. Източник:radomirsko.com