Loading

Радомирка убила за втори път новороденото си в затвор за 12 години

35-годишната радомирка Мариета Маринова, срещу която бе повдигнато обвинение за убийството на новородената й дъщеря Вяра ще лежи в затвора 12 години, след като присъдата на Пернишкия Окръжен съд бе потвърдена и от апелативната инстанция и наказанието вече влезе в сила.

Трагедията се разигра на 9-ти септември през 2008 година в радомирския квартал Върба. Около 22 часа вечерта Мариета родила момиченцето вкъщи, но не превързала пъпната му връв, не го подсушила и не го повила. Просто го оставила да умре от преохлаждане.

Момиченцето е починало 5 - 6 часа след раждането, стана ясно от свидетелските показания. Бебето е било напълно здраво и доносено. Било е дълго 52 сантиметра и с тегло 3,8 килограма. Трупчето му е било натикано в найлонов чувал с остатъци от стари тапети и мушнато в помещение под външното стълбище на къщата, където семейството складирало дърва и въглища за огрев.

Това е второто детеубийство, извършено от 35-годишната радомирка. Година по-рано Мариета пак родила вкъщи момиченце. При самото раждане новороденото паднало на плочките в банята, счупило си шийните прешлени и починало, пояснила тогава странната майка пред магистратите.

Тогава тя бе осъдена на пробация по чл.120 от Наказателния кодекс, който гласи, че за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.

Наказанието е при първоначален строг режим на изтърпяване в Сливенския затвор, тъй като според държавното обвинение 35-годишната майка ражда за трети път, а за втори път остава рожбата си да умре.

в-к Съперник