Loading

Пътя Радомир - Копаница - Ковачевци в някои участъци бавно пропада

Пътят в отсечката между Радомир и път Батановци-Ковачевци, който преминава през с. Копаница, все повече се деформира и започва да прилича на нещо средно между писта за мотокрос и имитация на развълнувано море.

Дупките са най-малкия проблем. През последните няколко години, но много места част от пътното платно бавно пропада, като образува разширяващи се пукнатини в асфалта. Като изключим единственя положителен резултат от това, който създава ефект на „легнал полицай” и принуждава шофьорите да намаляват скоростта, опасността от пътно-транспортни произшествия нараства.

Пътят, въпреки, че се води третокласен, има значително натоварване, особено през летните месеци, когато в почивните дни много хора от Радомир, Перник и София си ходят по селата.

В самото село Копаница пък, на много улици вече не личи, че някога е имело асфалт. Дупките се запълват самоиницаитвно от самите жители на селото, с каквото разполагат – сгурия, чакъл и по-рядко бетон. В други села из общината ситуацията е идентична./radomirsko.com/