Loading

Пътна полиция засили контрола по пътищата

24 водачи на моторни превозни средства са санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата от служители на ОДМВР Перник вчера.
14 акта и 10 фиша са съставени от служители на сектор ‘’Пътна полиция’’ и техните колеги от група ‘’Престъпления по пътищата’’ при ОДМВР Перник при полицейска операция, целяща контрол за управление на МПС от неправоспособни водачи, установяване на нарушения свързани с употреба на алкохол, проверка за валидни винетни стикери и сключена застраховка ''Гражданска отговорност''. Наложена е принудителна административна мярка "Временно отнемане на свидетелство за управление на МПС на двама водачи, които управлявали с влезли в сила наказателни постановления след като е изтекъл едномесечният срок за заплащане на наложената. С връчените наказателни постановления на водачи на МПС са наложени глоби на обща стойност от 1780 лева.
Вчера, в 14.00 ч., в гр. Батановци, общ. Перник е спрян за проверка багер ‘’ЮМЗ’’, собственост на частна фирма. При тестването на 61 - годишният М. Г. от село Ярджиловци, техническото средство отчело 1.52 промила. Мъжът е отказал кръвна проба.
Образувано е бързо полицейско производство в 01 РУП Перник.
Засиления контрол по пътищата на региона продължава.