Loading

Планета - зомби на 25 светлинни години от Земята , приютила странни същества

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Заснетите кадри на външното небесно тяло въодушевиха феновете на „Властелинът на пръстените”
Планета – зомби крие странни същества близо до Земята! Сензационното предположение засяга небесно тяло, което се намира близо до звездата Фомалхаут в съзвездието Южни Риби. Открито е с помощта на Hubble Space Telescope на НАСА
Новооткритата екзопланета беше заподозряна като люлка на мистериозни твари, разказва Daily Mail. Американските учени са я нарекли дори “планета-зомби”, цитира изданието 30dumi.eu. На никой не му е ясно кой може да живее там, но присъствието й в Космоса е пълна загадка.
planeta2 300x225 Планета зомби близо до нас приютила странни същества?
Ефирната „обвивка” на небесното тяло допълнително увеличава мистерията око нея. Тя доста наподобява на известното “Окото на Саурон” от трилогията “Властелинът на пръстените”на Толкин. Учените обясняват присъствието й с факта, че гравитацията на планетата е привлякла около нея уникален диск от отломки.
planeta3 300x225 Планета зомби близо до нас приютила странни същества?
Астрономите дълго време са смятали, че “зомби планетата” е мъртва и дори смятали, че в действителност е най-обикновен облак от космически прах. Сега, както изведнъж се оказало, планетата “е възкръснала от мъртвите.”
Тя се върти около Фомалхаут и е само на 25 светлинни години разстояние от Земята. Това според космическите стандарти е незначително разстояние.
Източник:razkritia.com