Loading

Народното събрание прие оставката на правителството, Борисов обяви, че Доган е организирал атентат срещу него

Народното събрание прие оставката на правителството. 209 депутати гласуваха за оставката, 5 бяха против 1 се въздържа. За гласуването в парламента дойде министър-председателят Бойко Борисов. В емоционална реч Борисов заяви, че има данни от "партньорска централа", че Ахмед Доган е поръчал неговото убийство „Да се види документ на директор на разузнаването, материал от партньорска централа, в която се уведомява, че се подготвя атентат към мен. Вие минахте границите и искам да знаят хората", каза премиерът.

"Там се казва, че заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител е Ахмед Доган. Да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал. Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни. Никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира. Определете една комисия и прочетете”, добави той.
Борисов благодари на всички, които са подкрепяли правителството, както и тези, които не са го подкрепяли.

Той излезе от Народното събрание и се обърна към симпатизантите, които се бяха събрали в негова подкрепа. Борисов каза, че нещата в една демократична държава се решават на избори и призова симпатизантите да не отиват на митинг пред "Позитано", както беше обявено по-рано и да запазят реда.

Протестиращи от цялата страна издигнаха лозунги в подкрепа на министър-председателя и на Бойко Борисов. На един от лозунгите пише „Бойко, не искаме оставки, искаме проверки, присъди, промени”. Има представители от Банско, които са издигнали лозунг: „Бойко, Банско те подкрепя”.

В близост до Народното събрание паркиран трактор, съобщава се, че още земеделски машини са се отправили към столицата. Към 12.30 часа в четвъртък на протеста вече имаше стотици хора и идваха още.

Опозицията обвини управляващите, че тласкат страната към гражданска война.
Очаква се по-късно президентът Росен Плевнелиев да направи изявление./tv.ewropa/