Loading

Народно читалище „Христо Ботев – 1928” в Копаница чества своя 85-годишен юбилей

В петък вечерта самодейната театрална трупа изигра пред копаничани и гости на селото пиесата "Върла магесница" от Александър Гиргинов.
В събота честването започна с откриването на изложба живопис на местният художник Богомил Благоев и продължи с танци, песни и хора, изпълнени от фолклорните състави на читалището. Със своите впечатляващи изпълнения самодейните групи зарадваха публиката от селото и гостите.

Поздравления към творците и самодейците, както и към неповторимата и неуморна читалищна секретарка Василка Николова, поднесоха заместник-кметът на община Радомир Димитър Димитров, началник отдел "Култура" Искра Петрунова и Милчо Георгиев от отдел "Култура" на Община Перник, както и много читалищни дейци от Мраката и Граово.
Към читалището има сформирани сурвакарска група, група за автентичен фолклор, певческа група – възрастни, група за народни танци, както и театрална трупа. Всички те са се доказали на регионални, национални и международни фестивали, печелейки множество престижни награди, дипломи и грамоти.

За да се запознаете с повече подробности за дейността на читалището, можете да посетите сайта му “ДУХ И ТРАДИЦИИ В РИТМИ ОТ ГРАОВО” на адрес:
http://kopanica.comuf.com