Loading

Кукловодите ще продължът да тласкат протестите към анархия

"Хората продължават да не виждат, че руските специални служби стоят зад протестите, трансформирани от икономически към промяна на политическия модел". Това заяви пред ТВ7 бившият вътрешен министър Йордан Соколов.

"За мен не е случаен и фактът, че от първоначалния справедлив протест срещу високите сметки за тока, хората се обърнаха и започнаха да протестират срещу правителството - с абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката", заяви Йордан Соколов.

"Ако беше предложено програмно правителство, на тези хора щеше да бъде внушено - не ни трябва програмно правителство, искаме нов парламент. Т.е. внушенията към тези хора се менят непрекъснато, според ситуацията. И тези, които "дирижират" протестите, ги тласкат към анархия", добави той в предаването "Насреща с Люба Кулезич".

"Според мен вече и позицията на ГЕРБ, и на премиера е съвсем ясна - ако те искат да предпазят страната от една още по-тежка икономическа криза, трябва да решат въпроса за АЕЦ "Белене", каза Соколов и подчерта, че ако уличните протести обслужват руските геополитически и икономически интереси, зад тях стоят "много опитни хора".

Прогнозата на Соколов за развитието на създалата в страната обстановка бе лаконична: "Кукловодите ще продължат да се стремят да дестабилизират страната. За съжаление, те намират опора и сред българи и български политици. А как ще си обясним думите на господин Станишев, че ако това правителство на ГЕРБ не подаде оставка, то ще бъде свалено с други средства"?, попита риторично Йордан Соколов.

Той бе категоричен, че стрелбата срещу Златко Баретата е организирана от много опитни хора, също целящи дестабилизация. "Тя се осъществи именно в момент, когато вътрешният министър бе в Брюксел", ясен бе бившият вътрешен министър/ЕВ/