Loading

Къде може да се намери книгата за непримиримият Илия Минев

Поради големия интерес, предизвикан към книгата на Иван Гаджев „Непримиримият Илия Минев”, представена тази неделя в електронната библиотека на desebg.com, сайтът се свърза с автора на изданието. От Детройт, щата Мичигън, д-р Иван Гаджев заяви, че книгата може да бъде намерена чрез сайта на Института за история на българската емиграция в Северна Америка „Илия Тодоров Гаджев”.

Изданието, посветено на българския антикомунист и борец за човешки права, преживял най-дълго в затвор в целия свят (33 години), може да бъде закупено и от книжарницата „Български книжици” в градинката „Кристал” в София. По думите на Иван Гаджев там и на сайта на Института могат да бъдат открити и други издания, свързани със съдбата на българи, прокудени от комунистическия режим.

Бойко Киряков от издателска къща „Гутенберг”, която през 2003 г. издава книгата, посветена на Илия Минев, потвърди пред desebg.com за повишения интерес към изданието. От издателството ще направят необходимото по книжарниците в столицата да бъдат доставени бройки от „Непримиримият Илия Минев”, които все още са на разположение от първия тираж.

Очаквайте интервю с д-р Иван Гаджев за срещите му с Илия Минев и за ценния архив на българската емиграция в Северна Америка, който е събрал през годините.

Източник; desebg.com