Loading

Какво по - точно плаши БСП и сателитите и в общинският съвет в Радомир ?

След като съветниците от БСП и гласувалите за нейният кандидат съветници от други партии не уважиха насрочената от областният управител сесия за избор на председател на общинският съвет и в защита на свойте действия излязоха с деклерация за неявяването си, областната администрация им отговори с своя деклерация.

В нея подробно и точно се подчертава , основанието на областният управител Иво Петров за свикване на сесия на общинският съвет . От какво се страхуват бойкотиралите сесията или по - точно от какво се страхува БСП ? Навярно столетницата се страхува от проговорилата гражданска съвест на някой от 12 - те гласували за кандидатурата на бившият кмет Красимир Борисов за поста председател на общинският съвет.

Още след избирането му 07 . 11 . 20011 г., голяма част от присъстващите в залата на читалището в Радомир демонстративно напуснаха , след като бившият кмет Борисов понечи да вземе думата . Този знак на протест в задкулистните игри на олигарси и парти , даването на неленгламентирани суми , погазването на избирателният закон и други радомирски шашмологии на политическата сцена не са останали незабелязани от обикновеният радомирец и той реагира по свой избран начин на протест.

Протестният вот с 1000 гласа преднина за кандидата на ГЕРБ Пламен Алексиев би трябвало , дори и по - късно да е накарало , някои от подкрепилите Борисов съветници , да поразмислят и евентуално да променят решението си на новонасрочената общинска сесия вчера. БСП се бои от промяна на съотношението на гласовете и затова бойкотира сесията . Ако те са сигурни в преценките и подкрепата на съветниците за техният кандидат , какъв е проблема да се повтори гласуването , според закона, каквото е и изискването на областният управител . На социалистите не харесва правилника на общинският съвет в Перник, не им харесва, когато трябва да повторят гласуване, според изискванията на закона.

Интересно защо социалистите се заканват само със съд. Ами за обществото вече не е тайна кой е в административният съд и кои са адвокатите на червената пернишка столетница. Тези въпроси ги оставяме за решаване ДАНС и РЗБОП. Ние бихме призовали общинските съветници , бойкотирали вота , да уважът закона , както и решението на губернатора и да повторят гласуването в рамките на закона. Да гласуват по съвест и в интерес на държавата и общината, а не в интерес на задкулистни уговорки и нечисти партийно - олигархични сделки. Когато някои съветници излизат с деклераци и говорят за законност и интереси на гласоподавателите, би трябвало да уважът сесията си с присъствие, а при гласуването с размисъл и гражданска съвест при гласуването.

Писмо от читател на http://Radomir.iPernik.com