Loading

Изясни се новият екип на общината

Новоизбраният кмет на Община Радомир Пламен Алексиев ще ръководи общинската дейност с двама свои заместници. Единия от тях е Димитър Димитров, бивш управител на частна фирма. Той ще поеме икономическото направление на общината.

Любка Димитрова пък ще оглави социалните дейности. Тя е с више петагогическо образование и е бивш директор на начално училище "Архимандрит Зиновий". За длъжността секретар се очаква насрочването на конкурс, каквито са изискванията на закона.

Претенденти за този пост са Валентин Петров, бивш служител в НАП, с више икономическо и техническо (микроелектроника) образование, както и Венета Стоева, служител в бюрото по труда, също с више образование в областта на социалните дейности. Предстоят и други рокади в общинската администрация, но за сега новото общинско ръководство запазва мълчание. Кметът Пламен Алексиев смята да направи публично достояние всички договори, сключвани от общината, както и въвеждането на електронен портал в управлението за стриктно следене на всяка една задача, както и хода на жалбите и молбите на гражданите.

Проблема със сметосъбирането вече е отнесен на ниво министерски съвет.