Loading

Израел ще изгради 300 000 апартамента .Търси 2000 строителни работници от България

Израел търси 2000 български строителни работници. Това съобщи в Бургас посланикът на Израел у нас Шаул Камиса-Раз. Той посочи, че израелското правителство има план за спешно изграждане на около 300 000 апартамента и понеже не достига работна ръка, Израел разчита на работници от чужбина, включително от България. В момента в Израел наетите български строителни работници са около 800 души, посочи посланикът.

Той каза, че в Израел са доволни от нивото на строителните специалисти, които наемат от България. Посланикът припомни, че в началото са наели 350 български работници в строителството, а само за тази година желаят да наемат две хиляди. Това става чрез посредничествата на бюрата по труда.

Посланик Камиса-Раз посочи, че в много райони на България има високи нива на безработица и затова работата в Израел е добра възможност да се помогне на хората в труден момент./tvevropa.com/

Служители на израелското посолство имаха среща с кмета на Радомир Пламен Алексиев, както и със строителни работници и предприемачи. Информационни брошури на посолството може да намери всеки заинтересован строител, желаещ да работи в Израел в бюрото по труда . Заплащането е между 1850 до 2000 долара, в зависимост от работните часове, но не по- малко от 211 часа месечно. От бюрото по труда желаещите се изпращат в посолството на Израел, където строителите трябва да отговорят на няколко въпроса на строителен специалист и да им бъде издадена виза и необходимите документи за работа. Самолетният билет от София до Тел Авив е около 400 долара, в зависимост от авиокомпанията. Фирмите, които ще поемат наши работници ще плащат социалните и здравно осигуровки. Наемат се работници от 25 до 50 години. Повече информация за израелската оферта може да получи всеки заинтересован от самата брошура.