Loading

Изготвяне на нова Областна стратегия за развитие на област Перник

На поредното заседание на Областния съвет за развитие на област Перник бе обсъдено изготвянето на новата Областна стратегия за развитие за следващия програмен период (2014-2020г.). Акцентирано бе върху методическите указания за изработване на областните стратегии за развитие на МРРБ.

Членовете на Областния съвет се запознаха с първоначалните визии за Стратегическия документ и с графика за изпълнение на дейностите. На заседанието бе взето решение за сформиране на работни групи в шест области – „Икономика и пазар на труда”, „Образование, култура и спорт”, „Здравеопазване и околна среда”, „Устройство на територията и градска среда”, „Енергетика и инфраструктура” и „Регионални политики, управление и административен капацитет.”

Предстои създаване на екипите с експерти от всички общини, представители на Областна администрация – Перник, на браншовите организации, ведомства, неправителствени и граждански организации по посочените теми.

В дневния ред на заседанието беше гласуван и актуализирания правилник на Областния съвет за развитие.

На заседанието присъстваха кметове и зам.-кметове на общините, председатели на общинските съвети в областта, експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Работата на ОСР бе ръководена от председателя на съвета - инж. Иво Петров.