Loading

Инж. Иво Петров участва в заседанието на Управителния съвет на НСОРБ в Перник

Областният управител инж. Иво Петров приветства участниците в заседанието на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе днес в Перник.
Той запозна кметовете с инициативата на министър – председателя Марин Райков, с оглед тежката социална обстановка в страната, общините, областните администрации, общинските и други структури да съдействат за намиране на свободни обекти, които да се използват като складови и снабдителни пунктове с цел благотворително събиране и последващо раздаване на основни хранителни продукти и осигуряване на необходимия човешки ресурс за обслужването на тези обекти.

Инж. Иво Петров заяви, че областна администрация – Перник ще окаже пълно съдействие и подкрепа на тази инициатива.

Заседанието продължи по предварително зададения дневен ред, в който беше предвидено представянето на анализ за изпълнението на общинските бюджети за 2012г., както и представяне на проект на механизъм за компенсиране на разходите на общините по обслужване на дълг, поет към фонд ФЛАГ.

Участниците в срещата имаха и важната задача да обсъдят организацията в работните групи по подготовка на договора за партньорство, оперативните програми и националната програма за развитие на селските райони. На заседанието присъства и кметът на Радомир Пламен Алексиев.