Loading

"Инспекция по труда " с нов шеф

Екатерина Асенова, директор на Дирекция „Инспекция по труда” Софийска област, представи новия началник на отдел „Перник” – Антон Михайлов.
При представянето му пред областния управител, Екатерина Асенова подчерта, че след възстановяване дейността на отдела и проведен конкурс за заемане на длъжността, съгласно Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители, г-н Антон Михайлов е покрил всички критерии за заемане на длъжността.
Антон Михайлов е роден на 31.10.1970г. в град Дупница. Магистър е по право от Великотърновския университет. Има 16-годишен стаж в системата на МВР като инспектор и дознател в сектор „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”.
От 2008 г. до момента е работил като юрисконсулт в Дирекция „Национален строителен контрол” – София. Притежава опит в организацията и управлението на контролната дейност.
Дейността на отдел „Перник” към Дирекция „Инспекция по труда” Софийска област е възстановена от началото на 2013г. Проведени са конкурси за заемане на длъжностите „инспектор”, „старши инспектор” и „началник отдел”. Предстои ново провеждане на конкурса за заемане на длъжността „главен инспектор”. Резултатите от конкурсите ще бъдат съобщени в законоустановените срокове.
След проведените дейности за оптимизиране на структурата и повишаване на административния капацитет, отдел „Перник” продължава осъществяването на контрола по спазване на трудовото законодателство, на Закона за насърчаване на заетостта и на Закона за държавния служител на територията на област Перник.