Loading

Дейност на ОДМВР Перник през последните дни

Над 7400 къса цигари без бандерол са конфискувани при акция на пернишки антимафиоти.
Операцията е реализирана преди два дни на територията на гр. Перник. Служители на сектор “БОП” изяснили, че перничанина К.Р./67 г./ съхранява контрабандни цигари на адреса на негов познат, 48-годишният А.И. След направен обиск на къщата на А.И. са намерени и иззети 7440 къса цигари марка “Ракел Слим”без акцизен бандерол. К.Р. е криминално проявен. Познат е с продажбата на нелегални цигари, за което преди време му е наложено административно наказание “глоба”, както и с кражба на МПС и недобросъвестна конкуренция. Мъжът е изтърпял и условна присъда от една година.
Започнато е досъдебно производство и разследването продължава.

* Двама рецидивисти са задържани след преследване от автопатрули на Второ РУП – Перник.
Вчера, около 10,15 ч. е подаден сигнал за кражба от лек автомобил, паркиран на ул. “Владайско въстание” в областния град. Незабавно на място са изпратени два автопатрула, които заградили района. При вида на служителите на реда двама побягнали по ЖП линията посока спирка “Метал” - гр. Перник. След кратко преследване белезниците щракнали около ръцете на криминално проявените перничани В.Г./41 г./ - Баджо и 30-годишният П.П. –Дъбицата. Намерени и иззети са СД и панел за него, както и инструментите с които е свалена радиоуредбата. Мъжете са криминално проявени и срещу тях са водени множество досъдебни производства за кражби, грабежи, хулигански прояви, измами и отвличане. Баджо е изтърпял и ефективна присъда от две години за изнасилване.
Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

* 170 лв. са откраднати при грабеж на магазин за хранителни стоки вчера.
Инцидентът е станал около 19,20 ч. в пернишкия кв. “Изток”, на ул. “Стомана”. Двама маскирани и въоръжени с пистолет нахлули в хранителен магазин тип “Фургон” и след като заплашили 58-годишната продавачка, отнели сумата от 170 лв. и избягали в неизвестна посока. Все още не е установен видът на оръжието. Върху жената не е упражнено никакво насилие, а обектът не е бил оборудван със СОТ.
Криминалисти от Второ РУП – Перник продължават работа по случая. Образувано е досъдебно производство.

* 20 нарушители на Закона за движение по пътищата са санкционирани вчера в Перник.
Акцията е проведена за времето от 09,00 ч. до 12,00 ч. на територията на областния град. Целта й е била, да се проверят правилата по паркиране, спиране и престой на моторни превозни средства. Служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник и колегите им от Общински инспекторат съставили 5 акта за административни нарушения и 15 фиша. Санкциите са за драстични нарушения, свързани основно с неправилно паркиране.
Засиленият контрол продължава.