Loading

Червени кметове гасят незаконно тока заради референдума

Червени кметове гасят незаконно тока всеки ден по селата, за да покажели на гласоподавателите "как ще е без АЕЦ "Белене". Срамна агитация се разгръща чрез електрически терор дни преди референдума "за" или "против" нови ядрени мощности, сигнализираха във "Всеки ден" потърпевши.

По селата, най-вече във Видинско и Монтанско - в най-бедната Северозападна България, спирал токът ежедневно вечер, когато е най-използван. "Цъкат електричеството всеки ден поне за половин час, а като питаме кмета знае ли защо, отговаря, че така ще е, и то и за повече време на тъмно, ако няма да се строи АЕЦ в Белене", разказа по телефона възмутен млад мъж от село на Дунава. "И бабите вярват от сърце", допълни той.

Младежът сравни по грубост акцията с прекъсването на тока с агитационния клип на червените за референдума, който се върти в националния ефир. В него мутра убеждава зрителите, че той и колегите му по мръсен бизнес, ще се възползват да въртят далавери с вносен ток, ако няма "Белене". И уж призовава да се гласува "против" нова ядрена мощност, та на него - на мутрата, да му е добре.

"Старците при нас обаче масово си говорят, че трябва да гласуват "за", за да им е зле на мутрите, да не се възползвали, ако останем без втора атомна централа", разкри човекът настроенията, които се насаждали в родното му село и не само там.
Това са типични примери за комунистическа наглост , заявиха активисти от десни партии. Потресени от ставащото по селата бяха и организатори на референдума.
Източник:Епохални времена