Loading

Борисов и Цветанов с посмо до активисти на ГЕРБ

За разлика от всички партии на прехода, ние в ГЕРБ доказахме, че не правим компромис с грешките, всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого. Точно заради това сме сигурни, че с подкрепата на гражданите ГЕРБ ще утвърди България като стабилен и предвидим международен партньор.
Това пишат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветанов в писмо до областните и общински координатори, кметовете и общинските съветници на партията.

Основен приоритет за следващите четири години ще бъде повишаването на стандарта на живот на българите и подобряването на конкурентноспособността на икономиката, заявяват двамата.

"Мерките, с които ще го постигнем, са реалистични и разумни. Ще запазим плоския данък и няма да вдигаме други налози. Ще работим за повече работни места, но чрез постигане на икономически растеж, а не чрез изкуствено наливане на пари от държавата. Категорични сме, че няма да задължаваме поколенията след нас със заеми за текущи нужди, а ще инвестираме в растежа, за да стимулираме печалбите в икономиката ни. За да постигнем това, трябва да осигурим максимално широка подкрепа сред всички граждани, която да се основава на честност и реализъм", се казва още в писмото.

В него Борисов и Цветанов заявяват, че в оставащите пет седмици до изборите от ГЕРБ трябва да обясняват на хората смисъла на реформите, които са провели и планират да проведат, ако получат тяхното доверие.
Те изтъкват, че за първи път в последните 23 години средствата за инфраструктура отиват по предназначение, вместо "за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници", каквато била практиката, създадена от партиите на прехода. А тяхната прозрачна работа е дала възможност европейските средства да достигнат до всеки българин.

"Всичко, което сме построили и осигурили за хората се вижда и ще остане за поколенията. Спомнете си как изглеждаше България по отношение на инфраструктурата до 2009 г. Днес магистралите "Тракия", "Струма", "Марица" и "Хемус" бележат значителен напредък в изграждането си, а "Люлин" е изцяло готова", подчертават за пореден път лидерите на ГЕРБ и отново изброяват ремонтираните пътища, изграждането на метрото, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви, обновените театри и т.н.
Според тях всички тези неща подобряват значително стандарта на живот на българите, затова трябва да бъде показвано и да се напомня на хората, че са построени по време на управлението на ГЕРБ.

"Безспорен факт е, че днес България е по-сигурна, по-справедлива, по-модерна и по-стабилна държава, отколкото беше преди 4 г. Разбиването на престъпната групировка на „Наглите” спря поредицата от отвличания, която тероризираше обществото по време на Тройната коалиция. Разкрити, заловени и обвинени бяха и бандите на „Октопода”, „Килърите” „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите” и други. Всички тези дела са доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията са наш основен приоритет, от който няма да отсъпим", пишат още в писмото Борисов и Цветанов, отправяйки благодарност към всички, които ще участват в предизборната кампания на ГЕРБ.

От партията уточняват, че писмото е изпратено по повод успешно организираната и проведена Национална конференция на ГЕРБ.
Тя се състоя в неделя в гордостта на Борисов - зала "Арена Армеец". В нея участваха близо 15 000 души, повечето от които бяха извозени с автобуси до София. Всеки участник получи подаръци с логото на партията - тесте карти, ключодържател, тип отварачка, и бонбони, а накрая пя приятелят на Цветанов - Веселин Маринов.
По неофициална информация конференцията, която лидерът на БСП Сергей Станишев определи като пищно представление, е струвала около 150 000 лева.

Междувременно днес левицата представя управленската си програма в НДК. От партията вече обявиха, че предвиждат увеличаване на данъци, но само за доход над 4500 лева месечно.
ГЕРБ продължава да залага на плоския данък от 10%./dnes.dir.bg/