Loading

Боки изгорил Явор на клада край Дебели лаг

Боки стъкмил кладата за Явор под слива в полето край Дебели лаг. Минути след като тялото на младия мъж лумнало, оттам минали местните овчари дядо Киро и жена му, които привечер прибирали от паша овцете и кравите. Съпрузите видели огъня, но не реагирали. "Много дим има по полето, чадо. А и не е моя работа", коментира дядо Киро вчера. Поне десетина местни хора видели и сребристия нисан на Владимир Бошнаков. Никой от тях обаче не предположил, че той върши нещо криминално. Дори и в четвъртък по обяд, когато група от 20-ина полицаи обикаляли мерата на селото по пътя към Земен, местните не обърнали внимание. Сетили се какво се случва едва когато чули вечерните новини по телевизията.
Дядо Киро сега цъка с език: "Не бяхме извеждали овцете почти две седмици. Ама, как да знам, че се върши такова нещо досами овчарника", клати глава той.
Гледа обгорелите кости
на Явор Иванов и не вярва на очите. "Владко беше хрисимо момче, цялата им фамилия е на почит в селото", признава и овчарят, и кметицата на Дебели лаг Роза Кръстева.
Бошнаков бил от рода на Донинските. Къщата им е най-гледаната и подредената в селото. Единствена е облепена с топлоизолация, дворът е подреден като по конец, видя екип на "Стандарт". На входната врата и отстрани на няколко места висят китайски символи, които носят щастие и пазят от зли сили. Миналата седмица, часове след убийството на Явор, майката Пепа и 75-годишната й майка - баба Живка Донинска, не подозирали нищо и затваряли зимнина
Дори взели назаем от съседи голям казан, в който стерилизирали бурканите с краставички, домати и лютеница.
Пепа и Живка били на почит в Дебели лаг, защото сами се справяли с живота. И двете били уважавани счетоводителки. Баба Живка от години въртяла сметките на дузина китайски фирми, които продавали стока на "Илиянци". Отдавна разведената й дъщеря Пепа идвала в селото почти всяка събота и неделя. В къщата никога не оставали без гости - жените гощавали приходящите с вино, слушали тиха музика.28-годишният мъж
Владимир наследил семейния занаят
Завършил финанси в Нов български университет. Живеел заедно с Пепа и баба Живка в бл. 102 в "Надежда". Баща му пък делял апартамент с майка си на бул. "Евлоги Георгиев" в центъра на София.
Жертвите на Владимир - Емил Даскалов и Явор Иванов, били сред близкото му обкръжение. Тримата се събирали по купони на съученици, личи и по албумите във Фейсбук. През февруари 2010 г. двамата дори са рамо до рамо на 27-годишния рождения ден на приятелката им Валентина Калинова. По-късно компанията ходи на море в Гърция. На купона е една от младите репортерки на bTV, която по това време е гадже на Емил Даскалов, разказаха запознати.
Първият убит - Явор Иванов, който изучавал интериорен дизайн в Лесотехническия университет, и Владимир стоят един до друг на купон на компанията през май тази година.
Боки бил голям веселяк и винаги бил в центъра на купона. Преди няколко месеца обаче загубил усмивката си. Започнал да инкасира загуба след загуба на хазарт
Затънал в заеми към цялата си компания. Накрая посегнал и към кокаина, за да може да издържа на напрежението. Кога обаче се е ожесточил към най-близките си, никой не знае. Една от приятелките му е написала в профила си във Фейсбук: "Изрод!!!!". Останалите от компанията мълчат и не могат да повярват, че са пили от една бутилка с двоен убиец. "Нямам какво да кажа. Това е невероятно", заяви пред "Стандарт" един от най-близките му приятели - Косьо, излизайки от разпит в полицията.
Димитър Стоянов
Димитър Илиев

Източник: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-10-01&article=383608