Loading

Без цигарен дим 4

Учениците от два седми класа и един пети на ОУ „Христо Смирненски" ще участват в него в Национален ученически конкурс „Без цигарен дим 4". До финала на конкурса остават по-малко от два месеца, съобщи учителката Капка Николова.
Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването. Проектът на радомирските ученици се казва „Без цигарен дим - по-добрият избор".

Вече няколко месеца в училището и в града се осъществяват различни дейности с цел превенция и ограничаване на тютюнопушенето сред учениците, техните родители и пушенето на обществени места.Трите класа се борят за голямата награда в конкурса, създали са и група в социалната мрежа „Аз не пуша -по-добрият избор!" А участниците в проекта можете да познаете по оранжевите шапки
„Нашето желание е да покажем , че тези които не пушат са направили по-добрия избор - здравословен начин на живот. Те са бодри, амбициозни, ведри, знаещи и можещи, сами определят правилата на своя живот.

Ние искаме да бъдем непушещи класове с модерни европейски възможности за учене и поведение, класове способни да направят учебната година по-различна и интересна. Ние не пушим и искаме да общуваме с други класове, които също не пушат. Желаем броят на класовете като нашите непрекъснато да се да увеличава.Приканваме своите съученици, учители, родители и граждани на град Радомир за съпричастност и съдействие при реализиране на дейностите за постигане целите на проекта. Нека заедно да се справим с предизвикателството: „Да откажем пушачите от цигарите, а непушачите да се мотивират да не започват тютюнопушене!" Това са написали в социалната мрежа радомирските ученици и търсят съмишленици.

Източник: mirogled.com