Loading

АТАКА показа червен картон на местната власт в Радомир и Търново

Съветници служат на икономически групировки, обяви депутатът Огнян Тетимов

АТАКА показва червен картон на местната власт в Радомир. Това стана ясно от срещата на областния координатор на АТАКА Румен Ваташки с избиратели в града. "Радомирци са отвратени от общинските си съветници, които не защитават интересите им. Публична тайна е, че Радомир е феодално владение на бизнесмена Красимир Паргов и тук всички се съобразяват с него", коментира Ваташки. Според него е недопустимо общинските съветници на Радомир да получават най-високите заплати в България - от 700 лв., още повече, че Радомир е една много бедна община. Ваташки е категоричен, че тази демонстрация е подигравка и неуважение към радомирци. "В Перник общинските съветници взимаме по 220-240 лв., въпреки че е по-голям град", коментира координаторът на АТАКА.
"Политическите партии в радомирския общински съвет се размиват и обезличават, като стават слуги на икономическите групировки. Първото нещо, което ще направим, ако влезем в общинския съвет, е борба за намаляване на заплатите на общинските съветници", категоричен е Ваташки.
"Това са най-големите заплати на общински съветници в България. Аз съм бил общински съветник и съм получавал по 40 лв. заплата. В една бедна община, такава заплата от 700 лв. е нечувано", коментира казуса и народният представител от АТАКА Огнян Тетимов.
Междувременно патриотите във Велико Търново също подеха кампания за спиране на злоупотребите на местната власт. АТАКА, начело с председателя на местната структура Боян Боянов, внася 10 питания до кмета на Велико Търново Румен Рашев, съобщи народният представител на патриотите за Великотърновска област Борислав Стоянов. "Освен към градоначалника въпросите ни ще бъдат адресирани и към общинската администрация и общинския съвет. АТАКА на свой ред ще оповести публично позицията си и ще предложи решения за това как да се решат най-сериозните проблеми на болярския град, свързани с инфраструктурата, транспорта, чистотата и т.н. Общинското ръководство на АТАКА беше запланувало инициативата да се осъществи през януари, но понеже кметът беше в отпуск, въпросите към него и екипа му ще станат факт до края на този месец", поясни Стоянов.
Тази седмица стартират и срещите на общинското партийно ръководство с хората от населените места на община Велико Търново. Първите са планирани за Ресен, Самоводене и Дебелец. Освен да чуят проблемите на местните хора, представителите на общинското ръководство ще водят и разговори за издигане на кандидат-кметове в големите села на общината. Председателят Боян Боянов каза, че ще се търсят преди всичко известни и авторитетни хора, които да споделят ценностите и политиката на АТАКА. Това условие е и водещо при определяне на кандидат-градоначалника на патриотите за старата столица. То ще залегне и при подреждането на партийната листа с кандидатите за съветници. "АТАКА ще издигне свои самостоятелни кандидатури във всяко община на областта, включително и във Велико Търново, където ще имаме много сериозен кандидат, познат и уважаван от местната общественост", обясни Борислав Стоянов.

Автор: в. Атака